10-12 mei: Fonteyn wijnfestival viert haar vijfde verjaardag!

Van 10 tot 12 mei kun je op het Janskerkhof weer terecht voor bijzondere wijnen tijdens de zomereditie van het Fonteyn wijnfestival. En deze editie is misschien wel extra speciaal: het festival viert namelijk haar vijfde verjaardag! Eerder spraken we al met Marcel en Karen, medeoprichters van het festival dat in 2014 voor het eerst werd georganiseerd. Het bleek een daverend succes en elke editie smaakt naar meer.

Want ook dit jaar staan verschillende Utrechtse wijndeelnemers klaar om je bijzondere wijnen te schenken. Wijncafé Lefevbre, Zazou bar, Utregs wijnhuis, Sabores de Portugal, de Rode Vosch, de Vinotheek, lekker Wijnig en natúúrlijk het paradepaardje en eyecatcher: De Fonteynbar, waar het festival haar naam aan heeft ontleent.

Wil je graag nieuwe wijnen ontdekken? Schrijf je dan in voor één van de wijnproeverijen! Schema en tickets vind je hier.

Naast wijnen kun je er ook terecht voor hapjes die worden aangeboden door de spijsdeelnemers van dit jaar. Zij zullen voor je opzoek gaan naar de lekkerste wijn-spijs combinaties. Loopt het water je al in de mond?

Hoewel alle ingrediënten voor een goed feestje (vergeet je vrienden niet!) hiervoor in principe al genoemd zijn, wordt het geheel ook nog eens muzikaal aangekleed door singer-songwriters, funky bandjes en swingende DJ’s. Het programma van dit op-één-na grootste wijnfestival van Nederland kun je hier vinden.

Wij hebben er zin in! Zien we je daar?


Bezoek Utrecht dagje weg utrecht janskerkhof Utrecht uitagenda Utrecht uitjes wat te doen in utrecht Wat te doen utrecht wijn wijnfestival