Overdag All day brunch en 's avonds Streetfood 

Het gaat lekker met de Streetfood Club. Het hippe restaurant op het Janskerkhof heeft nu al een flinke naamsbekendheid gecreëerd in onze stad en daarbuiten. Ze wonnen een Entree-award voor het beste restaurant van Nederland en zitten elke avond helemaal volgeboekt. En dit alles hebben ze in iets meer dan een jaar voor elkaar gekregen.

Wat doen/verkopen jullie?
“Het idee was om een restaurant te openen waar de hele dag door bedrijvigheid is. Dus veel gezelligheid en drukte. Ook een beetje chaos, maar georganiseerde chaos. We zijn elke dag van tien uur ‘s ochtends tot een uurtje of twee ‘s nachts open. Overdag hebben we het ‘All day brunch’-concept en het streetfood-concept hebben we in de avond met cocktails en andere lekkere drankjes. Het brunch-concept is dus echt met pannenkoeken en wafels. En ons streetfood bestaat uit gerechten van over de hele wereld.”

Vroeger waren wij het kleine broertje van Amsterdam, nu komt Amsterdam hierheen”

Wes Schreutelkamp – The Streetfood Club

Wat voegen jullie toe aan het Unikwartier?
“Het klinkt misschien een beetje arrogant, maar ik denk dat wij Utrecht op horecagebied wel een beetje op de kaart hebben gezet. Veel horeca-ondernemers uit het hele land komen bij ons kijken wat wij aan het doen zijn. Ook ondernemers uit Amsterdam, wat best bijzonder is. Vroeger waren wij het kleine broertje van Amsterdam, nu komt Amsterdam hierheen. Ook denk ik dat wij een internationaal karakter toevoegen, iets wat toeristen heel erg aanspreekt. En dat internationale zie je niet alleen terug in het eten, maar ook in ons personeel. 30 tot 40 procent van ons personeel komt uit het buitenland. 

Wat is het leukste wat je tot nu toe hebt meegemaakt?
“Ik denk toch wel het winnen van de Entree-award. Een jury heeft ons gekozen als beste uit vijf restaurants die in 2018 open zijn gegaan. Binnen het eerste jaar zo’n prijs ontvangen is wel heel bijzonder. Utrecht hebben we nu, Nederland veroveren is de volgende stap.”

In 't kort

Naam

Wes Schreutelkamp

Onderneming

The Streetfood Club

Website

https://thestreetfoodclub.nl

Specialiteit?

Streetfood, cocktails en all-day brunch

Locatie

Janskerkhof 9

Sinds

2018

Top spots

De Singel

Binnentuin van Tiger Mama

Restaurant Tiger Mama

 

De lapjesmarkt