Biologische en vegan-friendly maaltijden voor iedereen

Ontstaan uit de behoefte van de eigenaren die op zoek waren naar een plek voor een gezonde maar lekkere maaltijd. Bij SLA kun je terecht voor heerlijke salades, soepen, sappen, bowls en smoothies. En dat biologisch en vegan-friendly.

Wat voegt SLA toe aan het Unikwartier?
“Wij hebben voor iedereen een gezonde lekkere maaltijd. Die kan je hier rustig opeten, of als je haast hebt meenemen. Wij zijn erg laagdrempelig. Daarnaast gelooft iedereen die hier werkt oprecht in het concept van SLA. Ik denk dat dit ook overtuigend overkomt op mensen die hier een hapje komen eten. Mensen twijfelen soms als ze ‘vegan-friendly en duurzaam’ zien staan, maar na een bezoek zijn ze vaak verrast.”

Mensen twijfelen soms als ze ‘vegan-friendly en duurzaam’ zien staan, maar na een bezoek zijn ze vaak verrast”

Rachel – SLA

Wat vind je in het Unikwartier wat je niet elders in Utrecht vindt?
“De straat waar wij in zitten heeft een hele gemoedelijke sfeer, het is een soort dorpsstraat. Veel van de ondernemingen die hier zitten doen het net even anders. Deze winkels vind je bijvoorbeeld niet aan de Oudegracht. Daarnaast komen we ook regelmatig bij elkaar op bezoek. Zo komen de ondernemers hier vaak even binnen om een soepje te halen of om gewoon gezellig te kletsen. Dat vind ik heel bijzonder.”

Waarom naar SLA?
“Wij zijn een saladebar met pure en verse producten. Mensen zijn zo gewend aan supermarkten waar alles voorverpakt en bewerkt is. Daar doen wij niet aan. Wij verkopen goed vullende salades met in de winter warme ingrediënten als rijst, linzen en zoete aardappelen. Ons menukaart verandert dan ook per twee seizoenen. Vind je een salade op de kaart niet lekker? Dan is het ook mogelijk om je eigen salade samen te stellen.”

 

In 't kort

Naam

Rachel

Onderneming

SLA

Website

https://ilovesla.com

Specialiteit?

Saladebar met pure en verse producten

Locatie

Voorstraat 52

Sinds

2015

Top spots