Elke dag andere Griekse gerechten

Met veel passie en liefde staat de Griekse Maria Vavaka elke ochtend in de keuken om haar dagverse gerechten te maken. Het eten, geïnspireerd door de Grieks en Mediterraanse keuken, verandert dagelijks en zorgt ervoor dat Maria’s vaste klantenkring tevreden en blij de zaak verlaat. 

Wat doen jullie?
“We verkopen Grieks en Mediterraans eten. Ons menu is wisselend. Dus we hebben niet elke dag hetzelfde. Mijn moeder en ik koken allebei. De recepten zijn vaak een combinatie van alles. Bijvoorbeeld oude recepten van familie en invloeden uit Griekenland. Inspiratie voor nieuwe gerechten komt bij mij altijd heel makkelijk. We verkopen grote porties voor een goede prijs. Ik heb veel verschillende klanten. Nederlands maar ook Grieks, Spaans, Turks, Italiaans, Aziatisch. En veel vaste klanten. Maar er zijn ook vaak toeristen die hier toevallig voorbijkomen. We doen ook de catering voor feestjes.”

Mijn moeder en ik koken allebei”

Maria Vavaka-Charovla – Food and the City

Hoe is dit ontstaan?
“In 2004 ging ik met mijn moeder en nicht op vakantie naar Nederland. Ik vond de sfeer leuk en wilde hier graag gaan wonen. Na mijn verhuizing ontstond al snel het idee om een eigen zaak te openen. Ik heb een passie voor eten dus daarom wilde ik daar graag wat mee doen. We begonnen in de Biltstraat en later kwam daar ook de Voorstraat bij. In het begin vonden mensen het wel lastig dat er geen menu was en dat de gerechten zo vaak wisselen. Inmiddels heb ik een goede relatie opgebouwd met veel klanten. Ze vertrouwen mij dat het lekker is.” 

Wat voegen jullie toe aan het Unikwartier?
“Er zijn geen Griekse restaurants in deze buurt. Het is ook ander eten dan in de Griekse restaurants, we hebben niet alleen grillgerechten bijvoorbeeld. Voor vaste klanten is het leuk dat ik elke dag andere gerechten heb, daar wordt positief op gereageerd. Het eten dat wij maken zie je ook niet veel op andere plekken. ‘s Ochtends wordt het vers gemaakt en ik denk dat dat een uniek concept is. Ook het contact met de mensen maakt het denk ik speciaal.”

In 't kort

Naam

Maria Vavaka-Charovla

Onderneming

Food and the City

Website

http://foodandthecity-utrecht.nl

Specialiteit?

Dagelijks verse mediterrane en Griekse gerechten

Locatie

Voorstraat 30

Sinds

2015

Top spots

The Village

 

 

De Voortuin

De Voortuin

 

Flashdance

Flashdance