De beleving is heel compleet, met mooie kamers

Het Eye Hotel houdt vast aan haar geschiedenis en dat wordt bij de receptie van het hotel al duidelijk. De voormalige oogkliniek van Franciscus Donders is weliswaar omgetoverd tot hotel, toch is de oorspronkelijke functie nog terug te zien in de oogtest op de muur achter de receptie. Gasten kunnen door het lezen van de letters op de muur checken of hun zicht nog een beetje in orde is.

Hoe is het Eye Hotel ontstaan?
“Vroeger was er in dit pand een oogkliniek gevestigd. In 1850 had Franciscus Donders een speciale oogspiegel waardoor hij hele complexe dingen doen en mensen kon helpen. Hij startte in 1858 daarom een oogkliniek in dit pand. De kliniek werd heel populair en heeft een hele tijd hier gezeten, tot het pand eigenlijk te klein werd door de populariteit. Sinds 3,5 jaar zit het Eye Hotel hier. Ik werk hier zelf nog niet zo lang, maar heb het hier heel erg naar mijn zin.”

Gastvrijheid speelt bij ons een grote rol. Mensen voelen zich echt thuis hier’

Serena Wissel – Eye Hotel

Wat voegen jullie toe aan het Unikwartier?
“Veel mensen die niet zo groot wonen laten hun gasten bij ons logeren. Bijvoorbeeld studerende kinderen die hun ouders op bezoek krijgen. De ouders vinden het dan niks om in zo’n studentenhuis te slapen, dus dan komen ze bij ons. We merken ook heel erg dat er tijdens de Lapjesmarkt elke zaterdag veel mensen bij ons koffie komen drinken of even naar de wc gaan. Dat draagt ook heel veel bij aan de sfeer. Ik denk dat onze gastvrijheid en onze persoonlijkheid ook een grote rol speelt, mensen voelen zich echt thuis bij ons. We zijn niet zo’n groot hotel, het is best overzichtelijk allemaal. Er zitten ook niet heel veel hotels hier in de buurt, die zitten meer echt bij het station en in het centrum. Dus dat voegen we dan wel toe aan het Universiteitskwartier”

Wat is het leukste wat je hebt meegemaakt in het Eye Hotel?
“ Ik werk hier zelf nog niet zo lang, maar het contact met de klanten is wel heel leuk. De gastvrijheid is hier best wel erg aanwezig, een stuk meer dan het vorige hotel waar ik werkte. De beleving is heel compleet, met mooie kamers en gasten reageren daar ook heel leuk op. We krijgen goede recensies en dat is gewoon heel fijn. Een specifieke gebeurtenis kan ik nu even niet noemen, maar over het algemeen is het dus de reactie van de gasten wat het zo leuk maakt.”

In 't kort

Naam

Serena Wissel

Onderneming

Eye Hotel

Website

https://eyehotel.nl

Specialiteit?

Hotelkamers met een duidelijk thema

Locatie

Wijde Begijnestraat 1-3

Sinds

2015

Top spots

De Bakkerswinkel

De Bakkerswinkel

De lapjesmarkt

The Village