We vinden het leuk om mensen kennis te laten maken met nieuwe smaken

Vijf jaar lang was Peter Braakman franchisenemer van Doppio, de espressobar op de Nobelstraat. En vijf jaar was lang genoeg om zijn eigen dromen en ideeën te ontwikkelen. Een koffiebar waar hij zelf kan doen wat hij wil, zijn eigen assortiment kan kiezen en als belangrijkste, de koffies kan verkopen die hij het lekkerst vindt. Sinds januari van dit jaar is deze droom uitgekomen en is Peter de trotse eigenaar van Cupp.

Wat doen/verkopen jullie?
“Wij zijn een koffietent, dus we verkopen vooral koffie. Maar ook lunch, ontbijt, gebakjes. Alles is huisgemaakt. We focussen ons vooral op de koffie maar doen dus ook nog meer dan dat. We vinden het ook leuk om mensen kennis te laten maken met nieuwe smaken. Daarnaast geven we ook veel koffie workshops, dat gaan we nu ook verder uitbreiden. Op een andere locatie doen we vaak de trainingen, dat is echt een trainingslocatie.”

Mensen laten zien wat koffie kan zijn, vind ik enorm gaaf om te doen’

Peter Braakman – Cupp

Hoe is Cupp ontstaan?
“ Cupp was eerst Doppio. Daar ben ik vijf jaar lang franchisenemer van geweest. Nu ben ik helemaal zelfstandig. Ik was toe aan een nieuwe uitdaging. De plek waar we zitten is heel fijn. Na vijf jaar Doppio was het wel klaar voor mij en wilde ik graag wat nieuws, dus daarom ging ik voor een nieuwe start. De liefde voor de koffie kan ik nu ook alleen maar meer kwijt. We zijn vrij in de keuze van de koffie’s die we hebben. Ook de rest van het assortiment kunnen we nu zelf bepalen, dat is ook heel leuk. Mensen laten zien wat koffie kan zijn, vind ik enorm gaaf om te doen.”

Wat voegen jullie toe aan het Unikwartier?
“ Ik denk dat wij een fijne plek zijn om te zitten. We zitten tussen kantoren en vlakbij de Universiteit. Dus we zien veel mensen hier die even komen overleggen of mensen uit de buurt. De producten die we aanbieden maar ook de service zijn denk ik onze belangrijkste specialiteiten. Je kunt bij ons lekker ontspannen. We hebben veel vaste gasten. mensen uit de kantoren hierom heen of mensen die van een stukje verder komen om te werken op hun laptop. Ik denk dat dit wel onze toevoeging is. We willen geen koffiebar zijn waar uiteindelijk alleen maar laptops te zien zijn, dus we hebben een aparte tafel daarvoor. Voor de sfeer is het gewoon niet prettig, daar gaat het vooral om. We willen een lekker levendige sfeer in de zaak hebben.”

In 't kort

Naam

Peter Braakman

Onderneming

Cupp

Website

https://cupp.nl

Specialiteit?

Koffietent met huisgemaakte lunch, ontbijt en gebakjes als toevoeging

Locatie

Nobelstraat 239

Sinds

2019

Top spots

Luciano, ijssalon

De Goey-koot

Meneer Smakers