De gouden formule van SUS Goudsmeden

Bij SUS Goudsmeden stap je zo het gezelligste atelier van Unikwartier binnen. De drie vrolijke smeden zijn druk in de weer met branders en tangen om edele metalen en bijzondere stenen om te vormen tot prachtige juwelen. Hun werkplaats huist al sinds een jaar of zes in ’t leukste winkelstraatje van Utrecht: de Hardebollenstraat, waar ateliers en kleine zelfstandige winkeliers samen zorgen voor een ouderwets gemoedelijk sfeertje op een steenworp afstand van De Neude.

Hun formule bleek goud in tijden van corona. Want hoewel de winkel dicht moest, kon de werkplaats open blijven. De afgelopen maanden smeedden de dames gewoon door; wachtende klanten kregen extra snel hun bestelling en de eigen collectie kon flink worden uitgebreid. En dat is te zien. De vitrines van de kleine winkel annex atelier puilen uit met schitterende creaties. Geen strak standaardwerk zoals bij de juwelier, maar spannende organische vormen die net als de natuur juist zo interessant en divers zijn door hun imperfectie.

Eigen collectie sieraden van SUS Goudsmeden
Gezellige drukte in het atelier van SUS Goudsmeden

Bij SUS komen klanten die iets tastbaars willen laten maken om een speciale gelegenheid of dierbare herinninig te vereeuwigen. Een huwelijk, verloving, geboorte, vriendschapsband, wereldreis, jubileum of vijftigste verjaardag; alles heeft een verhaal. Dat het laten maken van een eigen sieraad een zeer persoonlijke en vaak zeldzame gebeurtenis is in iemand’s leven koesteren ze bij SUS als geen ander. De klik tussen klant en smid staat voorop. Hun geheim? Goed luisteren, dat persoonkljike verhaal met veel liefde, aandacht en vakmanschap vertalen naar een kostbaar sieraad.

Het afgelopen jaar is het zelfs drukker dan normaal bij SUS. “Mensen zijn niet op vakantie geweest. Konden niet naar festivals. We krijgen mensen op bezoek die geld hebben gespaard en nu eindelijk eens dat lang gewenste juweel laten maken.”

Van welke gebeurtenis zou jij een tastbare herinnering willen smeden? Geïnspireerd? Denk dan eens aan SUS Goudsmeden in Utrecht. Kijk op www.susgoudsmeden.nl.


edelsmeden goudsmid Hardebollenstraat jewerly design shop local sieraden sieraden maken Unikwartier universiteitskwartier Utrecht hotspots visitutrecht zin in utrecht