Al meer dan een eeuw hofleverancier van nachtleven

Hoogbejaarde Utrechters kennen de beddenspeciaalzaak misschien nog als Van Luijn Bedden. De eerste advertentie van het fameuze Utrechtse familiebedrijf dateert van 1906. Ze draaien dus al een tijdje mee. Tegenwoordig prijken de letters ‘Nachtleven’ boven de grote raambogen in de Voorstraat. Ik sprak met Jonathan van Luijn, vierde generatie, binnenkort eigenaar. 

De meer dan honderd jaar oude onderneming heeft niet altijd op de Voorstraat gezeten. De eerste winkel was gevestigd op de Amsterdamse Straatweg. “Vroeger was dat misschien wel dé chique winkelstraat van Utrecht. De mensen kwamen uit Zuilen en Maarssen over de Amsterdamse Straatweg richting De Neude wandelen. Destijds was onze zaak één van de eerste mooie beddenwinkels van Utrecht, misschien wel van Nederland. Bedden waren toen vooral heel praktisch, eenvoudige houten ledikanten. Wij importeerden als eersten designbedden uit Italië.”

Klandizie met roots in de wijk

Met topkwaliteit en design onderscheidt Nachtleven zich sinds jaar en dag van de beddenboeren en matrassenstunters op de Meubelboulevard. Liefhebbers vanuit het hele land weten de winkel te vinden voor hun exclusieve en stijlvolle collectie. Met bijzondere ledikanten van diverse houtsoorten weet Nachtleven al meer dan een eeuw een trouwe doelgroep aan zich te binden.

Al die kleurrijke figuren, daardoor bruist Unikwartier.”

Jonathan van Luijn – Nachtleven

De bekende etalages van Nachtleven

“Het grappige is dat je vaak hoort dat klanten ons in hun studententijd hebben leren kennen. Unikwartier is natuurlijk een echte studentenwijk. Als student hebben ze misschien, na een avondje doorzakken, door de etalages naar onze mooie bedden staan kijken. Later waaieren ze uit over het hele land, vaak met een prima inkomen. En als dan het moment komt om een goed bed aan te schaffen, blijken ze ons vaak feilloos te kunnen vinden. Ik denk echt dat dat onze nationale klantenkring voor een belangrijk deel verklaart.”

Interview met eigenaar Jonathan van Luijn

Lees hier het hele interview.


Bedden beddenspeciaalzaak dagje weg de beste bedden hofleverancier interieur Italian design matrassen shoppen in utrecht uit in utrecht Unikwartier universiteitskwartier winkelen in utrecht wooninrichting zininutrecht